2010. május 26., szerda
Saltimbocca, " ugorj a számba !!!!"
És tényleg ugrik !!! :)))
Szeretem , mert, gyors, finom, nagyon nagyon finom ,és egyszerű.
És csoda szép még nyersen is :)!!!
Nem igen foglalkoztam az olasz ételekkel mert én is azt a téves képet alakítottam ki magamban, hogy az olaszok a tésztákat variálják , és én nem igen rajongok a tésztákért, jegyzem meg ez is kezd változni, mint annyi minden az ember életében.
Egyszerűségében tökéletes ez az étel, ami viszont kell hozzá, az friss zsálya.
Sajnos a tegnapi jégeső nagyon elverte. Keresgélni kellet az olyan leveleket amiket
a jég nem lyukasztott ki, de találtam :)
Azért is szeretem, mert elkészíthető csirkéből, pulykából, sertésből, és borjúból is.
Hozzávalók :
- 8 szelet hús amit kicsit szétlapogatunk/ Karaj, szűzpecsenye, csirke
és pulyka mell /
- 8 szelet nyers füstölt sonka
- 8 nagy levél zsálya
- 4 ek vaj
- 4 ek olaj
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés :
A húsra fogpiszkálóval rászúrjuk a sonkát és a zsályaleveleket.
Az olajat és a vajat felforrósítjuk és a húst a zsályás oldalával
lefelé beletesszük. Oldalanként kb 3 percig sütjük. Kivesszük
és letakarva melegen tartjuk addig, míg a többi húst is ki sütjük.
Amikor minden húst megsütöttünk , kiöntünk az olajból annyit, hogy
kb 2ek-nyí maradjon a sütőben , majd felöntjük a borral és
beforraljuk mártást.
Az elkészítés kb 20 perc isteni gyors vacsora. Csak arra figyeljünk, hogy inkább
a család várjon az ételre mint az étel a családra.
Egy kis zene csak úgy !!!!!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
19 megjegyzés:
Hmmmm... isteni jól néz ki! Milyen husiból készítetted?
Burjánzik a zsályám a konyhában - igaz, nem ilyen szép nagy levelű -, de már kifogytam az ötletekből... Ez nagyon tetszik! :))
Én most szűzpecsenyéből csináltam, de finom karajból, csirke mellből, pulyka mellből is
http://krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/2010/05/zsalyas-karaj.html
De ez is nagyon finom zsályás étel :)))
Hát ez valóban nyersen is csodálatos
Nekem is úgy nő a zsálya a cserépben, amit két hete vettem a piacon, mint az őrült :-)
Recept mentve, csurog a nyálam!
Ha szépen kérem, hozzánk is elugrana belőle egy kicsi?:-)
Nagyon szééép!
Bianka!
Ugye :)))És olyan illatos hogy áááá!
Viki!
Oké:)) A kinti zsályám amit tavaly kiültettem most virágzik :)eddig is volt zsályám de azok nem virágoztak.
Latsia!
Na jó !:) Küldök fénypostával, csak tudod az ablakot hagyd nyitva :))
Köszi !!
Húúú, ez baromi jól néz ki!
Még sosem próbáltam, de megjegyeztem a receptet ;-)
Ki kell próbálnom, nagyon guszta!:-))
Nagyon szuper, végre kaptam zsályát, el is készítem!!!
Nóra!
Andi!
Maimoni!
Majd meséljetek nektek hogy ízlett?
Segítséget kérek! Az ananászos csirkédnél kockázzam vagy csíkozzam fel a csirkemellet és pirítsam meg olajon? Vagy mást kell csinálni vele?
Mikor a szalonna és a hús is szép piros utána jöhet az ananász.
Azért kockáztam itt a húst, mert az ananász is kockára volt vágva, és kb egyformákra szerettem volna készíteni, de ez teljesen a te ízlésedre van bízva.
És örülök hogy tetszik a recept :))))
Köszi !!!!
Köszönöm szépen! :)
Felhőlány!
Szívesen :))))
Hihetetlen, de a környéken nem kaptam sehol szójaszószt az ananászos csirkéhez, akarom mondani pulykához! Vagy elfogyott, vagy lejárt, vagy nem tartanak, és ezek kombinációja. Azért csak el készítettem és a szósz helyett megborsoztuk kissé, jó magyar szokás szerint. Azért így is finom volt! Szójaszósz beszerzés után pedig ismétlés! Köszi a receptet, megtartom! :DDDDD
Berry !
:)))))
Megjegyzés küldése