2010. május 25., kedd

Kínai ropógos sertéscsíkok





Nagyon sokáig nem szerettem a kínai kaját, mára ez megváltozott.
Talán rossz helyen próbálkoztam vele először konkrétan úgy 7 -8 éve Szentendrén volt egy étterem, azóta bezárt, most azt hiszem Mediterrán étterem lett, na ott olyat ettem ami sokáig elvette a kedvemet, hogy újra próbálkozzak. Férjemmel
Németországban beültünk egy ottani Kínai étterembe, és mit mondjak hát elámultam:)
Na azóta is keresem az itthoni megfelelőjét. Vannak jó helyek, de az igazít még keresem.
Aztán megvettem a Tv paprika Egy falat Kínát.
Ez a recept is onnan van. Nekünk nagyon ízlett, bár változtattam rajta, mert ott marhából készítették, és cukrozták / nekem nagyon soknak tűnt 3 ek porcukor/
Ja és nem volt itthon fekete rizsecet, csak fehér, és szójaszószból világos helyett csak sötét volt. Itt most azt írom le én hogyan készítettem .
Hozzávalók :
400g szűzpecsenye / vagy karaj /
2 db tojás
fél tk só
3 nagy srépa vékony csíkokra vágva
4 ek kukoricaliszt
olaj a sütéshez / kb 3dl/
3 szál újhagyma csíkokra vágva
1 fokhagymagerezd finomra aprítva
3 ek rizsecet
3 ek szójaszósz
Elkészítés :
A húst vékony csíkokra vágom, majd a tojásokat , a lisztet és a sót
összekeverem, és ebbe beleöntöm a húscsíkokat. Jól átkeverem, hogy a
massza mindenhol jól beborítsa a húst, nem vastagon, csak éppen hogy.
Majd a forró /180 fokos/olajban 4-5 percig süssük . Keverjük , hogy
szétváljanak a csíkok. Szedjük ki, és tegyük helyére a srépát 1-2 percig.
Ezt is szedjük ki.
Az olajból annyit öntsünk ki, hogy kb 2 eknyi maradjon a sütőben.
A maradék olajra rádobjuk a hagymát egy picit pirítjuk , utána jön
a fokhagyma, és rögtön utána öntsük az ecetet, majd a szószt.
Mikor már nem sistereg dobjuk vissza a húst és a répát.
Hát leírni hosszabb ideig tartott mint elkészíteni, aki szereti, az tehet bele 1-2
csili paprikát ,vagy Erős Pistát. Köret természetesen rizs volt.






Amíg a írtam addig kint igen sok m inden történt,hatalmas szélvihar jött utána leszakadt az ég, jég formájában, kb 20 percig tartott, de a teraszon szabályosan hömpölygött a víz.
Utána nem sokára kisütött a nap és megjelent egy csoda szép szivárvány .
A virágok szegények viszonylag jól bírták a megpróbáltatásokat.
Hát eddig érdekes tavaszunk volt.



7 megjegyzés:

trinity írta...

Jajj de jó!! Épp egy darab szűzpecsenye várakozik, valami ilyesmit szerettem volna belőle-köszi az ötletet! Mi is a családban 5-ből 4-en imádjuk a kínait!!

Berry írta...

Köszönöm! Nagyon kerestem ilyesmi receptet, hogy bele merjek kóstolni a házi kínaiba is!

L.Krisztina írta...

Trinity!
Remélem ízleni fog nektek is.
Berry!
Tényleg leírva bonyolultnak hangzik, de nagyon gyors kis kaja. A rizs főzése alatt el is készültem a hússal. Majd mesélj :!!!

Bianka írta...

Hű milyen gusztusos és finom, és a szivárvány csodálatos

L.Krisztina írta...

Köszi !
Az életben még szebb volt :)))))

Ami írta...

Imádnivaló kis étel! :)
Megenném az egészet :)

L.Krisztina írta...

Hát nálunk sem maradt sokáig a tányéron :)))))!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails