2010. május 26., szerda

Saltimbocca, " ugorj a számba !!!!"



És tényleg ugrik !!! :)))
Szeretem , mert, gyors, finom, nagyon nagyon finom ,és egyszerű.
És csoda szép még nyersen is :)!!!
Nem igen foglalkoztam az olasz ételekkel mert én is azt a téves képet alakítottam ki magamban, hogy az olaszok a tésztákat variálják , és én nem igen rajongok a tésztákért, jegyzem meg ez is kezd változni, mint annyi minden az ember életében.
Egyszerűségében tökéletes ez az étel, ami viszont kell hozzá, az friss zsálya.
Sajnos a tegnapi jégeső nagyon elverte. Keresgélni kellet az olyan leveleket amiket
a jég nem lyukasztott ki, de találtam :)
Azért is szeretem, mert elkészíthető csirkéből, pulykából, sertésből, és borjúból is.
Hozzávalók :
- 8 szelet hús amit kicsit szétlapogatunk/ Karaj, szűzpecsenye, csirke
és pulyka mell /
- 8 szelet nyers füstölt sonka
- 8 nagy levél zsálya
- 4 ek vaj
- 4 ek olaj
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés :
A húsra fogpiszkálóval rászúrjuk a sonkát és a zsályaleveleket.
Az olajat és a vajat felforrósítjuk és a húst a zsályás oldalával
lefelé beletesszük. Oldalanként kb 3 percig sütjük. Kivesszük
és letakarva melegen tartjuk addig, míg a többi húst is ki sütjük.
Amikor minden húst megsütöttünk , kiöntünk az olajból annyit, hogy
kb 2ek-nyí maradjon a sütőben , majd felöntjük a borral és
beforraljuk mártást.

Az elkészítés kb 20 perc isteni gyors vacsora. Csak arra figyeljünk, hogy inkább
a család várjon az ételre mint az étel a családra.

Egy kis zene csak úgy !!!!!!!

19 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Hmmmm... isteni jól néz ki! Milyen husiból készítetted?
Burjánzik a zsályám a konyhában - igaz, nem ilyen szép nagy levelű -, de már kifogytam az ötletekből... Ez nagyon tetszik! :))

L.Krisztina írta...

Én most szűzpecsenyéből csináltam, de finom karajból, csirke mellből, pulyka mellből is

L.Krisztina írta...

http://krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/2010/05/zsalyas-karaj.html
De ez is nagyon finom zsályás étel :)))

Bianka írta...

Hát ez valóban nyersen is csodálatos

Chef Viki írta...

Nekem is úgy nő a zsálya a cserépben, amit két hete vettem a piacon, mint az őrült :-)

Recept mentve, csurog a nyálam!

Latsia írta...

Ha szépen kérem, hozzánk is elugrana belőle egy kicsi?:-)

Nagyon szééép!

L.Krisztina írta...

Bianka!
Ugye :)))És olyan illatos hogy áááá!
Viki!
Oké:)) A kinti zsályám amit tavaly kiültettem most virágzik :)eddig is volt zsályám de azok nem virágoztak.
Latsia!
Na jó !:) Küldök fénypostával, csak tudod az ablakot hagyd nyitva :))
Köszi !!

lekvároskukta írta...

Húúú, ez baromi jól néz ki!
Még sosem próbáltam, de megjegyeztem a receptet ;-)

Andi/cuki írta...

Ki kell próbálnom, nagyon guszta!:-))

Maimoni írta...

Nagyon szuper, végre kaptam zsályát, el is készítem!!!

L.Krisztina írta...

Nóra!
Andi!
Maimoni!
Majd meséljetek nektek hogy ízlett?

Berry írta...

Segítséget kérek! Az ananászos csirkédnél kockázzam vagy csíkozzam fel a csirkemellet és pirítsam meg olajon? Vagy mást kell csinálni vele?

L.Krisztina írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
L.Krisztina írta...

Mikor a szalonna és a hús is szép piros utána jöhet az ananász.

L.Krisztina írta...

Azért kockáztam itt a húst, mert az ananász is kockára volt vágva, és kb egyformákra szerettem volna készíteni, de ez teljesen a te ízlésedre van bízva.
És örülök hogy tetszik a recept :))))
Köszi !!!!

Felhőlány írta...

Köszönöm szépen! :)

L.Krisztina írta...

Felhőlány!
Szívesen :))))

Berry írta...

Hihetetlen, de a környéken nem kaptam sehol szójaszószt az ananászos csirkéhez, akarom mondani pulykához! Vagy elfogyott, vagy lejárt, vagy nem tartanak, és ezek kombinációja. Azért csak el készítettem és a szósz helyett megborsoztuk kissé, jó magyar szokás szerint. Azért így is finom volt! Szójaszósz beszerzés után pedig ismétlés! Köszi a receptet, megtartom! :DDDDD

L.Krisztina írta...

Berry !
:)))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails