2010. április 14., szerda
Ananászos csirke
Csak ennyi hozzávalóból is lehet fantasztikus vacsorát készíteni.
Imádom az ananászos csirkét gyors , finom , és 30 perc alatt készen is van:))
A hozzávalók listája sem hosszú:))
- 50 dkg csirke mell
- 25 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 20 dkg bacon
- 1 ek szójaszósz
- 1 db ananász /konzerv, vagy friss is lehet,
sőt:))/
Először a rizst készítem el. 1 ek olajon egy kicsit átfuttatom a rizst, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, majd lefedem és megvárom, hogy a víz
felforrjon. Mikor a víz forr lekapcsolom alatta a tűzet, és igy hagyom kb 20- 30 percig. Mire a rizs elkészül a csirke is kész.
Egy serpenyőbe teszek kb 2 ek olajat, majd erre rádobom a szalonnát, szép színesre pirítom , rádobom a kockákra vágott csirkemellet, és ezt is színesre pirítom , majd hozzá adom az ananász kockákat beleöntöm a szójaszószt ,átkavarom. Lezárom alatta a tűzet , hozzákeverem a rizst , majd megszórom petrezselyemmel , és tálalhatom is.
Ha van otthon mehet bele még mindenféle zöldség amit szeretünk, és az olajakkal is lehet variálni, mogyoróolajjal, vagy dióolajjal mindig más hatást tudunk elérni.
Miután ebből a lányok is ettek, nem raktam bele gombát pedig az nagyon feltudja dobni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Jó reggelt! Ebédre vinnék egy adagot, becsomagolná? Köszönöm!
Kis rózsaszín szolgáltatotok hogy van, mesélj?:))
Ó persze szívesen :))))
Ne is kérdezd, most kaptam a férjemtől egy olyan mobil internet kütyüt. Röhej, hogy nem tudnak vagy nem is akarnak ezen változtatni, és nekünk kell mást kitalálni.
Ha már csomagolsz Szepynek, akkor jöhetne nekem is :))))
Nagoyn guszta
Bianka!
Persze gyere csak:))) És még finom is :)))Ananászból vagy a húsiból legyen benne több?
Ááááá, nekem olyan bedugós izém van.. Egy f.s!
A pont helyén o betű van!:) Néha olyan lassú, hogy mire betölt, bedagasztok egy kalácsot!:))))))
Aki miatt telefonáltam ma, vasárnap jön..remélem!:)
Megjegyzés küldése