2010. március 26., péntek

Tavasz



Szeretném bemutatni az igen zsenge medvehagymát, mostanában bujt elő:) még nem egy erdőnyi de lassan szépen terjed, legalább is remélem:))





Kaptam egy csokor tulipánt imádom, azt szeretem bennük, hogy még hervadtan is csodásan néz ki:)

11 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj, de szép!
Én is imádom a tulipánt! Akkor a legszebb (szerintem) amikor olyan nagy gömbvázába teszi az ember, és csak úgy szét borul!

lekvároskukta írta...

Van medvehagymád, de jó :)))
Igaz, még sosem kóstoltam, de akkor is tök jó, hogy a saját kertedben van :))
Tulipán nagy kedvenc, gyönyörű!!!!!

nelly írta...

A medvehagymádat nagyon irigylem. Remélem, egyszer lesz majd az én kertemben is. Tavaly tárkonyt vettem,és ültettem el, és úgy látom, hogy most kezd ismét kihajtani. Hátha megmarad. Csak az furcsa, hogy nincs igazi tárkony illata, mint a bolti szárítottnak. Igaz, már tavaly sem volt. Vajon miért? Pedig úgy vettem a neten egy kertészeti áruházból.Mi ugyanis imádjuk a tárkonyos leveseket, ezért nagyon szeretném, ha a saját kertemből tudnám előállítani az ízesítést.... A sziklakertem erre nagy lehetőséget kínálna, de a citromfű érzi csak igazán jól magát itt! Na meg a zsálya és a rozmaring!! Kíváncsi vagyok egyébként, hogy vajon milyen lesz a tavaszi ruhád itt????? Bár a hóvirágot imádom, és gyönyörűen fényképezel!

L.Krisztina írta...

A citromfűről ne is beszélj, nem bírom kiirtani, mindenhol ott van, nekem is ez volt a bajom a tárkonnyal, de azt mondták azért, mert nem francia,csak annak van igazán jó illata,de az viszont fagyérzékeny:( , A rozmaringom most sajna kifagyott , így ültethetek másikat, pedig már 1m magas volt :(
Hát arra én is :) Köszi:) bár ez így nem igaz, de igazán jól esik:)
Nálam olyan lassan borul virágba minden:( van ahol az ibolya már virágzik, nálam még a levelek sem látszanak:(, de ha egyszer beindul :)) az csodás!

L.Krisztina írta...

Szepy!
Én is azt szeretem mikor minim 20 szál van a vázába, mindenféle cafrang nélkül:))

L.Krisztina írta...

Nóra!
Tavaly ültettem, mert én nagyon szeretem:) azt mondták árnyékos helyen nagyon jól terjed, hát a málnák alá ültettem:))

nelly írta...

Most rendeltem francia tárkonyt. Remélem, az már jó lesz, ápr. elején érkezik meg. Nálunk már a nárciszok virágzanak, és az aranyeső is. Imádom a tavaszt, ilyenkor minden életre kel, és én is jó kedvű vagyok. De ezzel Te is így vagy, ugye?

nelly írta...

Ja, és most olvastam, hogy állítólag májusban a legaromásabb a tárkony illata, akkor érdemes leszedni, és megszárítani. Hát majd megnézzük.....

nelly írta...

De szép lettél Kriszta! Milyen virág van a képen? Gyönyörűen sikerült lefényképezned! Gratulálok!

L.Krisztina írta...

Kikeleti bangita :) ha enyhe a tél akkor már decemberben virágzik, hát most ez elmaradt. Az illata meg káprázatos, sajnos azt nem tudom megmutatni, de a bangiták általában illatosak:)

szepyke írta...

Kikeleti bandita... Aha! Az itt is van a IX-ben... Csak kisebbséginek hívják őket, és előszeretettel rabolnak ki bárkit, bárhol...

Jah, vagy valamit félreolvastam???:))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails