2009. október 19., hétfő

Kutya és az autoimunn betegség


Két éve majdnem elveszítettük a kutyánkat. Szegényke teljesen lekaparta az orrát, a mancsáról szinte eltűnt a bőr ,ezért sántított, a hasaalját szintén véresre kaparta, és a végén már a fülét úgy megvakarta, hogy szó szerint ömlött belőle a vér. Természetesen jártunk vele állatorvosnál , aki mindenféle külsőleg használható krémmel próbálkozott, de nem jártunk sikerrel. Voltak vérvételek ami kiderítette, hogy a kutyánk allergiás a csirkére. Onnan kezdve nem adtunk neki csirkét, sem semmilyen tápot, én főztem neki, de az állapota csak romlott. Végül felajánlotta, hogy inkább altassuk el a kutyát mert ez az állapot csak romlik. Természetesen nem akartuk ezt, így aztán gondoltam egyet és elmentünk az állatkórházba. Ott egy doktornő több mint 1 órán keresztül vizsgálta ,vért vettek, kaparékot a bőréről, de már akkor mondta több mint valószínű, hogy a kutyánknak autoimmun betegsége van. Én erről a betegségről eddig nem hallottam. Hihetetlen, hogy egy keverék kutyának is lehet ilyen betegsége.A kutyus különféle emberek által szedett gyógyszereket kapott, és láss csodát 2 azaz kettő nap múlva visszatért a jókedve. Már nem kaparta magát. Ez most csak arról jutott eszembe, hogy a kezembe kerültek a kutya záró jelentései, és elgondolkodtam , hogy egy hozzá nem értő orvos miatt majdnem elaltattuk a kutyánkat , csak az tartott vissza, hogy nagyon szerettük, és volt bennünk annyi pimaszság, hogy kételkedni kezdtünk . Bosszant az amikor az ember megbízik valakiben és ő vissza él ezzel. Hálistennek azért kevesebben vannak az ilyen típusú orvosok , de honnan lehetne ezeket kiszúrni , őt is nagyon jó orvosnak tartották, azért mentünk hozzá. Csirkére persze nem volt allergiás azóta is mindent eszik vegyesen , de a kedvence a rizs összekeverve valamilyen olajos hallal. Ja és már több mint egy éve nem kell gyógyszert szednie, csak valami vitaminos cseppeket, ha egy kicsit többet vakarja magát a megszokottnál.

22 megjegyzés:

szepyke írta...

Szintén zenész???:)

Nekem is volt egy tündérlányom. 12 évig élt velem, velem, mert élete legnagyobb részében csak velem. A szívem szakadt meg, amikor meghalt. Ezt a blogon le is írtam. És mi is rengeteg orvosnál jártunk, a legjobbat csak későn találtam meg. Neked szerencséd volt ezek szerint.

nelly írta...

Én is nagy állatbarát vagyok. Sajnos, most cicust nem tarthatok, mert a drága kutyusom vadászó ebecske. Igaz, keverék a lelkem, de a gének... Szóval nem kockáztatok, így csak távolról imádom a macsekokat, és közelről Bumit. Néha idehoz egy-két patkányt, az egereket megeszi. Talán mégis van benne valami cicus vérvonal is????:))

L.Krisztina írta...

Szepyke! Igen, de nem bosszantó, hogy attól függjön egy kedvenc élete, hogy időben találj egy lelki ismeretes dokit. Aki addig kezelte a környék legjobb dokija és természetesen ezért drága, és mégis:(((

L.Krisztina írta...

Szia Nelly!
Nekünk szerencsénk van, mert a 2 kutyus és a 2 cicus jól kijönnek egymással:::))))
A kosztos macskánk, meg nem arra jár amerre a kutyusok vannak. Ő egy vörös ördög aki kifőzdének lát minket jön, kajál kicsit dóromból, majd elmegy.

duende írta...

De örülök, hogy jól van! :)

A hugoméknak volt egy fekete cicájuk. Egyszer kiesett a 4. emeletről és a lépcsőházbejárat előteteje miatt nem sikerült talpra érkeznie. Három helyen törött el a gerince - ezt három állatorvos is megállapitotta. Az első el akarta altatni, mentek tovább a következő dokihoz. Az is, a harmadik is azt mondta: menthetetlen. Cicát hazavitték - nagy vörös párnán feküdt.
Akkoriban vettük meg az agykontroll könyvet. Mind a hárman lányok - 2 hugom van - elkezdtük a cicát agykontrollal gyógyitani. Három Az első héten tényleg válságos volt az állapota. A másodikon már ivott, a haramadikon a javulás jelei látszottak rajta. Két hónap múlva már csak a jobb hátsó lábikáját húzta csak egy kicsit. :)

L.Krisztina írta...

A szeretet igenis csodákra képes.
A cica meg van még? Csodásak voltatok ::))))
Nálunk nő uralom van 2 lányom 2 lány cicánk és a kutyák közül az egyik lány. Tehát a férfi tábort a férjem és Momo kutyánk ő van a képen képviselik::)))))))))
Itt azért bánatos mert nyáron egyszer megszoktuk fürdetni, és ezt nem kedveli.

duende írta...

Momo?????!!!!! :))))

Olvastad az egyik legkenvencebb könyvem? Michael Ende: Momo-ját? Hát... De jó. :)
Üdvözlöm Momót, egy angy cuppanós puszit ha átadnál a homloka közepére.! :)

L.Krisztina írta...

Sajnos nem olvastam, de most néztem utána elfogom olvasni. Én Emil Ajar:Előttem az élet című könyvéből vettem a nevet. Ott a kisfiút hívták Momonak, gyönyörű könyv és a film is az volt, bár nem szeretem a megfilmesítéseket. Simone Signoret játszotta a kiőregedett kurtizánt. Szenzációs volt benne.

L.Krisztina írta...

Jaj a puszit meg reggel megkapja !!::))))))))))))

duende írta...

Olvastam, csak nagyon régen. Már nem emlékeztem, hogy a kisfiú Momo.
De úgy látszik, ez egy jó név. :)

szepyke írta...

A mi orvosunk is híres volt, és drága... Aztán valaki ajánlott egy nem híres és nem drága orvost, aki úgy csúszott Manci előtt a földön, amikor arra volt szükség, hogy abból is kiderült, hogy nem a pénzért kedveskedik. És amikor utoljára megműtötték, nem kérték el, csak a gyógyszerek költségét, nem úgy, mint a híres-neves másik, aki minden alkalommal levett 5000,- Ft-ra kb 15 évvel ezelőtt...

bbarbi89 írta...

Szia Krisztina!

Hasonló problémám van a kutyámmal.Segítséget kérnék Tőled!Kérlek írj!
Előre is köszönöm!

Mozsu

Névtelen írta...

Sziasztok!!!!

S.O.S segítségre van szükségem, Rudi Westim BŐR AUTOIMUN BETEGSÉGBEN SZENVED,orvostól orvosig járunk 1 éve, mindenhol csak kísérleteznek vele, már nem bírom lelkileg.Budapesten lakunk tudnátok nekem egy specialistát ajánlani akihez elvihetném??



KÉRLEK SEGÍTSETEK!!!

Köszönöm:

Lajos

L.Krisztina írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
L.Krisztina írta...

Szia Lajos !
Mi az Állatorvos-tudományi Egyetemen voltunk ott is a bőr osztályon http://www.univet.hu/units/belgyogyaszat/index.php?p=szakrendelesek&lang=hu
A kutyust Tarpataki doktornő kezelte . Mi nagyon meg voltunk elégedve , tudom min mentek most át. Remélem tudnak nektek ott segíteni.
Üdv Krisztina A kutyusom azóta is jól van.

L.Krisztina írta...

http://www.vahurvet.hu/szolgaltatasaink És még ő volt a orvosunk, csak utána ő elment szülni, és kilépett az egyetemről Dr Pétsch Márta kezdte meg a kezeléseket, az ő szeretete segített már az első héten . ha van még kérdésed írj mail a poirot6767@freemail címre .

Névtelen írta...

Kedves L.Kriszta!!!

Köszönöm neked, tiszta szívből köszönöm, mert kevés olyan ember van mint te, mert benned volt a segítőszándék!!!Tegnap óta találtam egy specialistát, de arany tartalékba elrakom az elérhetőséget amit át küldtél!!!!Remélem nem lesz rá szükség! :-)Lelkileg ki vagyunk, ma az egész napot végig sírtuk, de ez nem érdekes, érdekes Rudi javulása, gyógyulása!!!!!!!!!!!!!!


Nagyon szépen köszönöm!!!

Névtelen írta...

Köszönet!

Mindenkinek Köszönöm a segítséget!!!!
Van reménysugár Rudi gyógyulására!!!!
Ma specialistánál voltunk akitől az állam leesett, mert voltunk mi fő állatorvosnál aki mint kiderült az útlevelét úgy állította ki, csak elfelejtette regisztrálni a kiállítását,hiába végül is szigorú számadású nyomtatvány, végül is 6 éve van kiállítva!!!

Igaz nem ez a lényeg!!A lényeg ott kezdődik, hogy 1 éve kezeltettem Rudit a bőrbetegségével, allergiára, jó pár állatorvosnál, ebből egybe volt betyár becsület és megmondta nem tud vele mit kezdeni!!!
A többi kísérletezett és persze zsebre rakta a pénzt, mikor esetleg meg mertem kérdezni, miért nem javul Rudi, hebegés-habogás következett, Na ebből tudtam, hogy megint nem járunk jó helyen!!! Mondanom se kell egy helyen sem kaptam soha semmilyen vizsgálati lapot, soha semmilyen kezelési - labor eredményt, soha egy nyugtát!!!!
Rudi állapota viszont egyre romlott!!!Lelkileg speciel én az összeroppanás határán álltam kerestem kutattam, volt aki segített volt aki nem!!!!Aki segített annak köszönöm!!!!!
Ma végre eljutottunk egy bőr specialistához aki reménykeltett bennünk.
Mégpedig:
3órát kezelte Rudit, altatta, amíg borotválta kis bundáját és kezelte le a beteg bőr felületet, vett labor anyagokhoz mintákat ( bőrkaparékot, vért stb )...

Miután végzett elmagyarázta le rajzolta szerinte milyen betegséggel állunk szembe, és hogy volt már rosszabb állapotú kutya is a kezébe.

Tehát leült velünk beszélt és csak beszélt míg a többi állatorvosból kérdésekkel is alig lehetett kiszedni miért tesz ezt vagy azt Rudival...
Elmondta melyik vizsgálat mire kell!!!Egy csomó tanáccsal ellátott!
A levett mintákat nekünk kellett el vinni a laborba,ez már megnyugtató mert így biztos hogy valódi labor lesz, mivel a többi állat orvosnál sose láttam labor eredményt,illetve volt olyan labor amit állítólag német országban csinálnak 30ezerért, ma kiderült ezt itt is megcsinálják 6500.-ft-ért!!!Van különbség!!!
A rendelés végén kaptunk antibiotikumot, fájdalom csillapítót és egy csomó gyógyuláshoz szükséges szérumot!!

Kezelési lapot, azonnal helyben készült labor eredményt (mellesleg ez jóóó )tájékoztató füzetet, ambuláns lapot, minden gyógyszer szérum fel címkézve adagolási, használati utasítással,számla az ellátásról....

Mindezt csak azért írtam le hogy megköszönjem a segítséget, és felhívjam a figyelmet arra, hogy vannak állatorvosok, akik..........nem folytatom mire képesek a pénzért, ami nem baj,csak legyen előrelépés!!!És van egy állat orvos aki 3 órás munkáért nem kért annyit mint másik orvos 5percért!!!!

Tanultam, és én is kínoztam Rudit mert hittem,annak aki állítólag állatgyógyászatot tanult, csak nem gyógyított.

Szóval most jutottunk el Káposztásmegyerre egy bőr sepcialistához, aki fel világosított: nem reménytelen eset Rudi betegsége, de hosszadalmas folyamat lesz....

Reménykedem a legjobbakban és köszönöm mindenkinek!!!!

Lajos

Unknown írta...

Kedves Lajos!

Megtudnad irni pontosan kinel voltatok? Nagy segitseg lenne nekunk is.

KOszonom,
Barbara

Névtelen írta...

Szia!
Látom nem túl friss a cikk érdeklődnék, hogy van a kutyus? Az én egyik szintén keverék kutyamrol a napokban derült ki, hogy autoimmun betegségben szenved (pemphigus foliaceus). A tünetek szinte megegyeznek az általad leírásokkal. Holnap kezdi meg a kezelést. Körülbelül 2 éves lehet (azért nem tudom pontosan, mert talált kutyus, több mint egy éve van velünk, de mikor megtalaltuk még nem pisilt férfiasan, szóval kölyök volt). Esetleg tudnál nekem tanácsokat adni hogy mire figyeljek oda a jövőben? Válaszodat előre köszönjük!!
Plútó és Emese

L.Krisztina írta...

Kedves Plútó és Emese! Szia Emese!!
A kutyus sajnos már nem él, de nem a betegsége miatt halt meg, hanem mert szépen megöregedett. 13 évesen hagyott itt minket. Tehát ha jól kezelik igen szép kort tud ezzel a betegséggel megélni a kutya, tünet mentesen. Amikor ő beteg lett akkor 5 éves volt. A gyógyszertől amit kaptuk tényleg 2 nap alatt helyre jött.
A kutyus a kikapart bőrre kapott antibiotikumut, mert a bőrén már fertőzések jöttek ki, magára a betegségre meg Imuran nevű gyógyszert kapott, ez kifejezetten az autoimmunbetegségre van. ja és kapott májvédő /legalon/ és gyomorvédő / quamatel/ hogy a gyógyszerek ne készítsék ki a még jól működő szerveit. Ezek mind emberi gyógyszerek voltak , nem is kapott állati gyógyszereket . Nem mondom hogy olcsó volt mert az imurán 90 db-os 9000 ft volt, de ez 3 hónapi adag volt nekünk . Amikor már jól van akkor ezt a vitamint kapta Vetri-dmg liquid, de ezt már csak akkor kell mikor már nem szed semmilyen gyógyszert
Sok sikert ! mielőbbi gyógyulást a kutyusnak !!! És ha nem gong azért majd meséljétek el hogy hogy alakul a kutyus egészsége . Üdvözlettel Krisztina

L.Krisztina írta...

Kedves Emese! ha van még kérdésed akkor írj a poirot6767@freemail.hu címre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails