2009. október 26., hétfő

Kenyér mákkal és lenmaggal turbózva



A szokásos DNKenyeret sütöttem, csak most a lisztekkel variáltam és tettem bele mákot és lenmagot. Három különböző lisztet használtam hozzá.
DNK: - 1 pohár / 2,5 dl/ rozsliszt
- 1 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 pohár bl 80-as kenyérliszt
- 1,5 pohár langyos víz
- 1,5 kk só vagy tetszés szerint mert ez mindig a sótól függ
- egy negyed kk, élesztő száraz,
a mostani változatba tettem még 1 ek mákot, és 1 ek lenmagot.
A sütést ugyan úgy csinálom mint a malátás kenyérnél.
Müllerben szoktam venni ezeket a liszteket.
És most még finom melegszendvics készült belőle. Nem vagyok vegetáriánus, de Siófokon
a piacon ezt reggeliztük egyszer és annyira ízlett, hogy azóta itthon is többször került az asztalra.
Simán csak lereszelek: répát, zellert, céklát, egy pici hagymát is szoktam hozzá tenni, megvajazom a kenyeret rászórom a zöldségeket , meg a sajtot, most éppen mozzarela volt csak itthon, így ez került a tetejére. Zsupsz be a sütőbe és ha szép piros a teteje vígan lakmározhatunk belőle.Számomra ez a melegszendvicsek csúcsa. Finom gyümölcs teával nagyon jó vacsora lett belőle.Ebbe a szomorkás időben olyan vidám színe van. Már csak egy nyugis kuckó egy jó könyv és szép az élet.

10 megjegyzés:

szepyke írta...

Huha, a lenmag és a mák is kedvenc!!!
Azt tudod, hogy a lenmagnak így töretlenül tulajdonképpen semmi értelme, ha kajába tesszük, mert nem tudjuk megemészteni, tehát, csak átrohan rajtunk és az értékes omega 3 megy a kukába, illetve a fajanszba..:))
Pedig imádom, de tényleg lehetetlen elrágni...

Krisztina írta...

Nem tudtam, de imádom az ízét, vettem lenmag pelyhet azt is szoktam bele tenni, most nem volt benne.A lányom füles sokszor begyulad a füle, és lenmagot szoktam lábasban melegíteni, meg várom hogy pattogjon egy kicsit aztán frottir zokniba teszem és ráfekszik, persze amikor már nem forró.Az unokaöcsémnek röngennel bizopnyítottan , vissza huzódot az arcüreg gyúladása.
Hát mi ezért is szeretjük a lenmagot.

szepyke írta...

Én olajat szoktam venni belőle, és mindenre teszek, így szépen viszem be az omega3-at, és azért teszek mindenre magot is, bár most megették a molyok, és csak a munkahelyemen tartok, mert oda még nem jöttek utánam a rohadékok...

trinity írta...

Nagyon szép kenyér és a melegszendvics is különleges!!

lekvároskukta írta...

Szia :))
Nagyon jók ezek a lisztek (ráadásul mindegyik bio), köszi, hogy feltetted, legközelebb tuti, hogy veszek, ha megyünk a Müllerbe. A melegszendvicses ötletet pedig mentem, mert nagyon finom lehet :))

Krisztina írta...

Trinity!
Köszi ! és tényleg finom:))))

Krisztina írta...

Lekvároskukta!
És annyira nem horror az áruk. A kész kenyérlisztek is jó minőségűek.

Renata írta...

Mákot még nem próbáltam kenyérbe, de egyébként nagy kedvenc!! Csak nehogy az Unióban betiltsák...

Krisztina írta...

Renata!
Nem hiszem, hogy itt betiltanák::)))
Szepyke még utána is kérdezett:))), és őt megnyugtatták

DebiGabi írta...

Hm. Recept elmentve. Ez nagyon jól hangzik így. Mindenképpen ki fogjuk próbálni. Köszike:DDD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails