2011. október 26., szerda

Perec

Perec


Mindig nagy sikere van a perecnek, kicsik és nagyok egyformán nagy élvezettel majszolják .
Perec : 50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 dl olaj
+ 1 db tojás a tészta kenéséhez
Sós mázhoz : 2 ek só
3 ek liszt
és annyi vizet teszek hozzá, hogy olyan tejföl sűrűségű masszát kapjak
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt megszórom a cukorral
letakarom és felfuttatóm. A lisztet beleszórom a dagasztógép táljába
utánaöntöm az élesztős tejet, majd az olajat és addig dagasztom a géppel
amíg nem ragad az oldalához már a tészta. A szép sima tésztát letakarom
és kb 30 -40 percig kelesztem.
A sütőt 230 fokra melegítem .
Mikor megkelt a tészta vastag hurkává sodrom az egész tésztát és kb 1cm
vastag korongokat vágok belőle hurkákat sodrok belőle és pereccé formálom
őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom és lekenem a tojással.
10 percig sütő , majd kiveszem és megkenem a sós masszával , visszateszem
még kb 6-7 percre.

5 megjegyzés:

Nelli írta...

Nekem is ez a perec recim van, nagyon szeretjük, finom, puha tésztája van.Másnap is puha, már ha marad!:-)

L.Krisztina írta...

hát nálunk még nem maradt másnapra :) ,de jó tudni el is dugok belőle :)

Bianka írta...

Nagyon jó szép formás

Gabriella írta...

Ez gyönyörűű! :)

Vicuska írta...

Jó lenne olvasni az újabb receptjeidet, Krisztina!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails