Mindig nagy sikere van a perecnek, kicsik és nagyok egyformán nagy élvezettel majszolják .
Perec : 50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 dl olaj
+ 1 db tojás a tészta kenéséhez
Sós mázhoz : 2 ek só
3 ek liszt
és annyi vizet teszek hozzá, hogy olyan tejföl sűrűségű masszát kapjak
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt megszórom a cukorral
letakarom és felfuttatóm. A lisztet beleszórom a dagasztógép táljába
utánaöntöm az élesztős tejet, majd az olajat és addig dagasztom a géppel
amíg nem ragad az oldalához már a tészta. A szép sima tésztát letakarom
és kb 30 -40 percig kelesztem.
A sütőt 230 fokra melegítem .
Mikor megkelt a tészta vastag hurkává sodrom az egész tésztát és kb 1cm
vastag korongokat vágok belőle hurkákat sodrok belőle és pereccé formálom
őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom és lekenem a tojással.
10 percig sütő , majd kiveszem és megkenem a sós masszával , visszateszem
még kb 6-7 percre.
7 megjegyzés:
Nekem is ez a perec recim van, nagyon szeretjük, finom, puha tésztája van.Másnap is puha, már ha marad!:-)
hát nálunk még nem maradt másnapra :) ,de jó tudni el is dugok belőle :)
Nagyon jó szép formás
Ez gyönyörűű! :)
Jó lenne olvasni az újabb receptjeidet, Krisztina!!!
blue titanium in poker chips, poker chips - Tetanium
This thunder titanium lights chip is one edc titanium of the most widely used chips in snow peak titanium spork casinos today. It has titanium nitride coating service near me the highest chip values and has the trekz titanium pairing highest chips worth at most
sr518 pumabg,blundstonebotaslisbon,hugobossparfum,pumaireland,blundstone støvler dame,fjällräven bunda,puma skor,blundstonecanada,saucony canada wn717
Megjegyzés küldése