2010. május 13., csütörtök

Töltött karalábé




Szeretek tavasszal a piacon sétálgatni, ilyenkor még mosolygósak az áruk és az árusok is. Szép lassan a zöldségek ára is kezd normalizálódni . Múlt héten még 600 ft volt a kovászolni való uborka tegnap már 300 ft :)))Ja most jobb az ára de napocskát meg lasszóval sem lehet előrángatni a felhők mögül , csak mikor már kezd besötétedni :( na szóval a kovászolással még várunk egy kicsit,de helyette kaptam csodás frissssss nem fás karalábét, imádom, nyersen, főzve , sütve, rántva.
Imádom olyan igazán tavaszias könnyű étel.
Gyorsan elkészül, és nem kell hozzá sok hozzávaló.
Hozzávalók : 2 db nagy vagy 4 kisebb karalábé
30 dkg darált hús
1 db tojás
15 dkg rizs
1 ek liszt
3 dl tej
1 csokor petrezselyem
Elkészítése :
A karalábét megpucolom, majd a kivájom a belsejét .
A kivájt darabokat apró kockákra vágom.
A darált húst összekeverem a rizzsel , a tojással
sózóm , borsózom , majd a karalábéba töltöm.
A töltött karalábékat az apróra vágottakra ültetem.
A maradék húsból gombócokat készítek és azokat
a karalábék mellé teszem.
Felöntöm annyi vízzel hogy a karalábékat ellepje.
Először felforralom, majd csendesen gyöngyöztetem
kb 20 percig.
Amikor a karalábék megpuhultak, óvatosan kiemelem őket
és a húsgolyókat is egy tányérra.
A tejet a liszttel csomómentesre keverem majd a lábosban
maradt lére öntöm, és itt simára keverem, majd beforralom.
Vigyázni, hogy ne égjen oda.
Megszórom az apróra vágott petrezselyemmel, majd a töltött
karalábékra öntöm.



6 megjegyzés:

Lekvároskukta írta...

Szia :))
Előbújtál végre :))
Szépek a képek nagyon ;-)
Karalábéval sajnos ki lehetne üldözni a világból, de a képen nagyon jól néz ki ;-)

L.Krisztina írta...

Köszi !!!!
Nálunk is csak a család fele szereti.
Most egy kicsit sokat rohangáltam, így a főzés is már megszokott ripsz ropsz kajákra korlátozódott.

Bianka írta...

Még anyu készítette legutoljára nekem. szép emlék. De ennék most. Nagyon guszta

L.Krisztina írta...

Bianka!
Köszi! Ez az anyukám , és a nagyim receptje.

nelly írta...

Én is imádom a töltött karalábét. Egyébként azon morfondíroztam tegnap, hogy már van ubi kovászolni. De aztán én is arra a megállapításra jutottam, hogy nap nélkül semmi értelme!-:)))))))

L.Krisztina írta...

Ez az idő az őrületbe kerget. Az uborkás üveggel rohangálok ki be :))
Talán egyszer már lesz meleg is !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails