2009. október 21., szerda
Nem szép de nagyon finom
Ismét egy olyan nap előtt állunk mikor szegény lányom egész nap az suliba lesz. Hát készülni kell a szalagavatóra::))
Ilyenkor ki kell találni,hogy mit is vigyen a gyerek .Pont tegnap arról beszélgettünk a lányommal, hogy mért mindig csak akkor csinálok Csabai karajt, majonézes krumplival mikor vendégek jönnek? És tényleg mért?? Hát mi is imádjuk! Így neki álltam és ma ezt főztem ebédre. És ebből holnap eltud vinni magával az iskolába is .
Érdekes, hogy vannak olyan ételek amiket szeretünk, de valahogy mindig csak akkor készítem mikor vendégek jönnek , Ilyen pl a tiramisu, somlói galuska, francia saláta,....
Nem tudom talán azért mert ezekből valahogy mindig akkora adagokat szoktam csinálni, hogy egy hadseregnek is sok lenn. Nagyon nehezen változtatok megszokott dolgokon, de mostanában annyi változást kell feldolgoznom, hogy most ezek is beleférnek.
Csabai karaj: - kb 1kg os karaj
- kolbász
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2db hagyma
- só
- kömény
- bors
A karajt felszúrom és a fagyasztott kolbászt beletöltöm. Bedörzsölőm a sóval , borssal ,
köménnyel, beteszem egy tepsibe mellé szórom a hagymát, fokhagymát, és ha a szezon
engedi paradicsomot és paprikát, ettől finom lesz a leve, öntök még rá egy pohár vizet
és lefedem alufóliával . A sütőt előmelegítem 200 fokra és 30 percig így sütöm . Majd
leszedem a fóliát és át forgatom a húst majd szép pirosra sütöm kb 20 perc alatt.
A levét átöntöm egy lábosba , és öntök hozzá egy pici paradicsomlevet, majd besűrítem.
Majonézes krumplival tálalom.Szepyke kedvéért Őszapó ::)) kép: nettről
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Ez az Őszapó! Ez de édes! Milyen hosszú a farka!
:)
És mi a nem szép? Ez az étel szerintem igen is szép. Nekem csak egy bajom van vele, hogy nekem "száraz", én a szaftos dolgokat szeretem!:)
Mennyire aranyos ez a kismadárka :))
A karajról csak egy kép jelenik meg nekem, nem tudom miért...
Szepyke!
Ezért szoktam a a szaftját befőzni, és én ezzel locsolom le , csak most sikeresen elsütöttem a levét, mert rohangáltam , de legalább a karaj nem éget meg ::))))))))
Lekvároskukta!
Csak egy képet tettem fel a karajról.
Nem baj, hogy nincs szaftja a krumplival pont így jó!:)
Huha, esik a hó!
Meg hullanak a levelek!:)
Látom kifestetted a "lakást", mármint a blog lakását...:))))
Úgye milyen szép lett? Nem tudtam eldönteni, falevél, vagy a havazás így lett mind a kettő::::))))
Köszi, hogy nézelősz ::))))))
Nagon finom lehetett,de nem is igaz,hogy nem szép,mert nagyon guszta!:-)) Pláne jó, hogy egyszere van ősz és tél Nálad!Mint a valóságban. :-))
Megjegyzés küldése