2009. október 11., vasárnap

Máglyarakás avagy a kalács második élete



Tehát ha maradt a kalácsból jöhet a máglyarakás. Pontos mennyíségeket nem tudok most mondani, mert ez függ a kalács mennyiségétől.
Hozzávalók: - maradék kalács
- 4-5 db tojás szétválasztva
- alma
- tetszés szerinti lekvár
- kb 1 l. tej
- cukor tetszés szerint
- 1 citrom héja
- 1/2 vanillia kikapart belseje

Elkészítés: - a kalácsokat kockákra vágom
- a tejet a tojások sárgájával, a cukorral , citrom héjával, és a vanilliával
meg langyosítom, és beleteszem a kalácsokat.
- az almát megpucolom feldarabolóm, és egy lábosban megpárolom
- egy tepsit kivajazok beleteszem a kalácsokat, rákanalazom az almát, erre
rákenem a levárt, és a végén a cukorral a tojásokból kemény habot verek
és ezt is a kalácsok tetejére kenem.
- 190 fokosra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails