2009. október 20., kedd
Kenyér
A mostani Good Food magazinban találtam ezt a kenyér receptet.
Életem első formázott kenyere, volt. Eddig, ha kenyeret sütöttem az mindig a
DNKenyér volt , mert szinte elronthatatlan , és istenien ropogós a héja.
A lisztekkel variálva nem volt soha unalmas.
Na de most olyan csábító volt a kép , hát neki veselkedtem és elkészítettem.
Szerencsére este jutott eszembe ,mert ez egy két napos kenyér, de este csak a kovász jellegű részt kell bekeverni a többi munka másnapra marad.
Hozzávalók: Sütés előtti este keverjünk össze: -225g lisztet BL 80
- 1 kk szárított élesztő
- 200ml langyos víz
A lisztet keverjük el a sóval és az élesztővel
öntsük hozzá a vizet, és fakanállal keverjük simán
össze. Másnapig tegyük a hűtőbe.
További hozzávalók : - 500g liszt
- 2 kk szárított élesztő
-2 kk só
- 75ml joghurt
- kb 200ml víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük
hozzá a joghurt, és a tegnapi keveréket, dagasszuk
addig mig fényes rugalmas tésztát kapunk. Kiolajozunk
egy tálat, letakarjuk és 1,5 órán át pihentetjük.
Majd ismét átgyúrjuk megformázzuk és tepsire rakjuk,
letakarjuk. Addig begyújtjuk a sütőt 230 fokra,
Ha a sütő bemelegedett betoljuk a kenyeret és
20 percig sütjük, utána a hőmérsékletet 220 fokra
csökkentjük és tovább sütjük 2o percig, majd kivesszük
vízzel bekenjük és visszatoljuk még 5 percre.
Rácsra tesszük.
Más ma végre sikerült lefényképezni a fácánokat, azaz csak az egyiket mert a másik észrevett
és elrepült. Mióta etetgetem őket nem tudok fácános ételeket enni. Már négy éve járnak hozzánk kajálni és egyre többen vannak. A mostani létszám 4 fiú és 8 lány fácán szokta látogatni a kertemet. A többi vendégemről majd később teszek fel képeket. Látványnak csodásak,de hangjuk az valami tragédia. Még jó hogy vannak cinkék, és rigók, mert őket tényleg élvezet hallgatni. A szarkák rendszeresen dézsmálják a macskának kitett kaját. Az őszapók meg mindig csapatban jönnek és olyan cukik, a farkuk hosszabb mint a testük. A szajkók meg mindenbe bele kóstolnak , de ők is jobb ha csöndben vannak mert szörnyű a hangjuk. Szepyke írására visszatérve, én a molyos magokat kiszoktam adni a madaraknak, így legalább kapnak egy kis húsit is. Persze nem a sósmagokat, de talán azokban még nem is találtam molylepkét.
De az is lehet, hogy azt hamarabb megesszük:::)))))
A kép azért nem éles, mert ablakon / nem túl tiszta , az őszi takarítás még várat magára/ keresztül készült.:::)))))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Jaj...
Most meg fácán. Hát mi van a kertedben, vadaspark??? Mik azók az őszapók?
Jah és kérem nem jól számol a számláló..., vagy nálatok két nappal később lesz december 24-e!:)))
Szepyke!Jaj tudom, hogy nem jól számol de azok a szarvasok olyan cukik!!!!!
Viszont akkor utazunk, tehát ne is olyan rossz, de azért rákeresek a te számlálódra.
Hát nem, de kezd hasonlítani, a sünimről még nem is szóltam ő is itt kajál.
Az őszapó egy picike madár majd teszek fel róla is képet.
Milyen szép kis kenyérke lett!
A fácánok meg :))
MInél több állatképet is tegyél fel, imádom őket :-)))
Ez most melyik GoodFood-ból van? Októberi vagy novemberi?
Az októberit kerestem, de nem kaptam sehol :(
A novemberit mindenképp megszerzem!
De jó Neked, hogy ilyen helyen laksz!!!
Lekvároskukta!
Köszi lesznek még képek folyamatosan:))
Ez a Good Food a novemberi a szülinapi szám:))
Az Arénában szoktam venni ott elég jó az újságos.
Akkor már megjelent, de jóóóó, annyira várom, hogy kézbe vehessem, pont a szülinapja miatt :))
Aréna, a Keletinél, ugye?
Köszi szépen az infót!
Igen a Keletinél van:)
Én karácsonyira számra vagyok kíváncsi:)))))
Júj, arra én is nagyon természetesen :))
Szuper a kenyérkéd!! Grat!!
A kerted pedig egy csoda, komolyan, irigylem!!!
Trinity!
Köszi! És még fincsi is volt.
Megjegyzés küldése