2009. október 7., szerda

Csőben sült édeskömény és karfiol





Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt, és az ára sem volt borzasztó kg/ 389Ft. Két nagy fejet vettem , már régóta szemeztem az édes köménnyel, de vagy az ára vagy a külleme nem volt számomra kedvező, de most a Lidl-ben minden összejött. Még nem ettem de a Good Fodd külön számában volt egy recept amit most kitudtam próbálni. Szenzációs köretként volt feltüntetve, és tényleg az, én tettem mellé még két kis darab karfiolt biztos ami biztos alapon, de felesleges volt mert nagyon finom volt.
Hozzávalók: - 1-2 fej édeskömény
- 3 dl tejszín
- 2-3 ek reszelt parmezán
- egy kevés karfiol rózsa
- 1 gerezd fokhagyma


Elkészítés: - A sütőt 200 c-fokra előmelegítem. Egy lábosba felteszek vizet forralni.
- Az édesköményt megtisztítom , négybe vágom és beledobom a forrásba lévő
vízbe kb 5 percig főzöm majd kiszedem, így járok el karfiollal is.
- Tűzálló tálba teszem, majd a tejszínbe belenyomom a fokhagymát, és a tálba
öntöm.
- Megszórom a reszelt sajttal és a forró sütőben kb 20-30 percig sütöm.
Kiváló köret kevés munkával.

3 megjegyzés:

nelly írta...

Ügyes vagy! Hm.... Milyen jól néz ki! Én még nem ettem édes köményt. Lidl nálunk is van... ki fogom próbálni!

Krisztina írta...

Én is most ettem először, nekem ízlett. Most keresgélek még recepteket hozzá.

szepyke írta...

Soha nem ettem még édesköményt. Mondjuk finnyás, vagy válogatós vagyok, ezért sok mindent nem ettem még...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails