Reggel a lányaim elutaztak 4 hétre. Tegnap a kedvencüket főztem. Francia burgonya, juh túróval töltött csirke mell , és cordon bleu.
FRANCIA BURGONYA: kb 1kg burgonya5 dl tejszín
3 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió reszelve, só , bors
10-20 dkg sajt, bármilyen
A burgonyát megpucolom, és felkarikázom beleteszem egy lábosba és a
tejszínben félig megfőzőm , sózom , borsózom szerecsendiót is reszelek
bele és mielőtt átöntöm a kivajazott jénaiba belenyomok egy gerezd
fokhagymát. Vastagon megszórom reszelt sajttal és 200C-os sütőben 20-30
sütöm . Önmagában salátával is finom, de köretként is isteni.
JUH TÚRÓVAL TÖLTÖTT CSIRKE MELL : 4 db csirke mell
20 dkg juh túró
egy csokor snidling
egy csokor petrezselyem
10 levél citrom fű
bors,
szalonna én bacont használok
mivel a szalonna és túró is sós én a húst
nem sózóm .
A csirke melleket ketté vágom középen, és felszúrom, hogy egy kis zsebet kapjak ebbe töltöm a zöld fűszerekkel kikevert túrót, majd a bacon csíkokba tekerem, és forró olaj és vaj keverékével körbe pirítom kb oldalanként 2 perc.
Átrakom őket egy jénaiba és forr 200C-os sütőben 20 percig sütöm. Ilyen kor már isteni illata van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése