2011. március 1., kedd

Lazacos Gratin Dauphinois




Na milyen előkelő neve van , pedig mondhatjuk úgy is hogy francia rakott burgonya .
Tehát az alap a nagy kedvenc a tejszínben sült burgonya, csak most tettem közé néhány szelet lazacot is. Sajnálom hogy nincs illatos blog mert amikor a krumpli elkezd sülni, olyan fantasztikus illat van hogy ilyenkor nem is kell szólni, hogy kész az ebéd, mert mindenki ott toporog a sütő előtt.
Hozzávalók : 1 kg burgonya
0,5 l tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 szelet lazac
20 dkg reszelt sajt
1 kk reszelt szerecsendió
pici vaj a tál kikenéséhez

A burgonyát megpucolom, majd nagyon vékonyan felszeletelem, az eredeti recept
szerint, ki kell áztatni belőle a keményítőt, én ezt úgy szoktam , hogy vízbe áztatom,, majd saláta centrifugában "megszárítom",
lábasba szórom, ráöntöm a tejszínt, belenyomom a fokhagymát, majd sózom, és szerecsendiót
reszelek bele. Félig megfőzöm. A sütőt 200 fokra melegítem, majd a kivajazott jénaiba egyenletesen szétterítem a burgonya felét. A lazac szeleteket kockákra vágom
és a krumplira rakosgatom majd befedem a maradék burgonyával. Rászórom a reszelt sajtot és kb 45 perc alatt szép pirosra sütöm. Friss salátával tálalom.

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Nagyon guszta. Mivel szeretem a rakott krumplit, a franciát is, meg a lazacot is, ki fogom próbálni.

Bianka írta...

Nagyon guszta

L.Krisztina írta...

Hobbychef!
nem fogod megbánni !!!
Bianka!
Köszi !!!!

Kriszta írta...

A napokban én is ezt sütöttem,csak lazac nélkül.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails