2010. augusztus 20., péntek

Tonhal steak céklás körettel zöldfűszeres öntettel


Jó hosszú a cím , de hát ez van !
Napokban belebotlottam egy gyönyörű steakbe igaz nem marhából volt hanem tonhalból!
Már többször szemeztem vele, de most már úgy éreztem itt az idő hogy kipróbáljam .


Körethez :
2 db burgonya
2 db cékla
20 dkg borsó
20 dkg kukorica
1 db lila hagyma
só, bors
A körettel kezdem a főzést megpucolom a zöldségeket, majd a vajat felolvasztom, sózom
és a céklát belekarikázom kb 10 percig párolom ezután rádobom a karikára vágott hagymát, és burgonyát. Ezzel is kb 10 percig párolom, ezután dobom rá a jelen esettben fagyasztott zöldborsót, és kukoricát. / én mindig folyóvízben lemosom a mirelit zöldségeket így még véletlenül sincs hűtőszaga /
a borsóval és kukoricával is kb 10 percig párolom. Ezután készítem a szószt.

Szósz :
4 db nagy levél bazsalikom
4 db nagy levél zsálya
8 db citromfű
1 ek friss kakukkfű
2 ek snidling
1/2 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 ek liszt
2 dl tej
só, bors

A vajat felforrósítom , majd picit megsózom beleteszem a lisztet állandó keverés közben hozzá öntöm a tejet és beleszórom az apróra vágott zöldfűszereket.
Még sózom és ha túl sűrű akkor adok hozzá még tejet.
Ezután készítem el a steakét
Hozzávalók :
2 db tonhal steak / gyárilag szépen szelve /
5 dkg vaj

A vajat felforrósítom és mind két oldalán kb 5 percig sütöm. mindig azt az oldalát sózom ami éppen felfelé van.
A tányérra rakom a köretet arra rá öntöm a szószt majd megkoronázom a steakkel.
Jó étvágyat !






Tudom tudom még tomból a nyár csak hogy én most ütköztem bele ebbe a igencsak ötletes padba . Természetesen egy síbolt előtt ! Isteni újra hasznosítás !!!!

3 megjegyzés:

trinity írta...

Kedvenc halacskám. Klassz a körítés is, elfogadnám!

Bianka írta...

Fenséges lett, imádom a halat, főleg ilyen formában

L.Krisztina írta...

Trinity!
Köszi !
Bianak!
Mi is nagyon szeretjük

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails