2010. június 11., péntek
Cseresznyés gazpacho
Meleg van ! Valami hűsítőre vágytam , de nem édesre inkább sósra.
Blogokat böngészve akadtam erre az igazán finom , gyors, hideg ,leves féleségre .
Mikor az összetevőket olvastam egy kicsit fura volt, de így utólag be kell látnom kár volt kételkednem benne.
Hiába veszek szép cseresznyét a családi rostán nem minden szem megy át, na ezeket én szoktam megenni. Nincs semmi baj velük de nem olyan piros, vagy az egyik fele nyomott, vagy vagy... mindig van valami amiért nem ették meg, na akkor jön anya és eltünteti a kiselejtezett szemeket. Szóval ebből a maradékból készült ez a gazpacho.
Hozzávalók : 400 g kimagozott cseresznye, vagy meggy
40 ml olaj
20 ml rizsecet
50 g kenyér
só, bors,
2 dl szénsavas ásványvíz
A hozzávalókat összekeverjük és betesszük a hűtőbe, eredetileg 12 órára /én csak 2
órára / . Majd kivesszük és összeturmixoljuk, le lehet szűrni is, de én így szűretlenül jobban szeretem.
Hát ennyi ! Jégkockákra öntjük és mentával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik ez a recepet, pont ilyent kerestem!
Még sosem ettem, de ami késik, nem múlik. Ideje kipróbálnom :)
Nagyon izgalamsan hangzik ;-))
Jók a képek nagyon!!!!
Hú, Kriszti! Rég nem jártam nálad, nagyon szupi lett a blogod!
Írtam privit.
De szépen megújultál! Kicsit el vagyok, meg nem leszek egy darabig, de azért jövök ám! Nem foglak elfelejteni! Addig is jó munkát, és sok szép dolgot alkoss!
Bocsi kicsit elkéstem a válaszokkal , de már itt vagyok :)))
Ottis !
Majd mesélj neked hogy ízlett.
Bianka!
Nekem ízlett , de a lányoknak nem, a férjem még gondolkodik :))))
Nóra!
Köszi :))
Renata!
Köszi ! Megkaptam, jelentkeztem :)))
Nelly!
Köszi ! Már hiányoltalak :)))))Jó hogy újra itt vagy !!!
Megjegyzés küldése