2010. február 12., péntek

Pardicsomban főtt húsgombócok




Szeretem ezt az ételt , gyors , finom, és a nyár illatát és ízét lopja a konyhába.
Hozzávalók : - 50 dkg darálthús
- 1l paradicsomlé
- 1 fej hagyma
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tej
- 2 ek petrezselyem
- só, bors,
- 10 dkg szalonna
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg parmezán/ de mindenki olyat tegyen bele amilyet szeret/
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőbe felteszem az olajat, és az apróra vágott hagymát, és a
nagyon apróra vágott szalonnát, szépen megpirítom, majd ráöntöm a paradicsom-
levet, és lassú tűzön szépen felforralom. A daráthúst egy nagy tálba teszem
hozzáadom a petrezselymet, a tejet, tojást, zsemlemorzsát, sajtot,
összezúzott fokhagymát, sózom, borsózom, és alaposan összedolgozom.
Apró gombóckákat formázok belőle és a paradicsomszószba teszem őket.
Alacsony hőfokon,fedő alatt 20-30 percig főzöm.
Én spagettit szoktam hozzá adni, és a végén még megszórom reszelt
sajttal.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Hmmm... ez jó lehet...!:)Olvastam a hozzávalókat, és amikor oda értem, hogy szalonna, nyeltem egy akkorát, így éjfél előtt egy pár perccel...:))))

L.Krisztina írta...

Szepy!
És ha azt mondom, hogy ez egy jó fajta kis házi szalonna:))) Egy nénitől a békási piacról:DDDDD!!!!!!!!Imádok tőle vásárolni:) olyan a húsvéti sonkája, hogy áááááá !!!!!!!!
Igazi ők készítik, és az illata!!!!!!!

lekvároskukta írta...

Ezt is szeretem ;-)
Nyammm.....
Már várom a paradicsomszezont!

L.Krisztina írta...

Nóri!
Már én is :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails