2010. január 8., péntek
Rusztikus csirke
Valami színesre vágytam , így körülnéztem a hűtőben és ott árválkodott az a csirke, eredetileg pörköltnek szántam sztrapacskával, de most színeket szerettem volna, így ez az egy szerű sültcsirke lett belőle. Hát ahogy az idő telt úgy szépen beborult és sült csirkének már nem lehetett olyan szép képeket készíteni, mint a sülés előtt állóról :(
De a saláta elég vidám lett:)))
Hozzávalók: 1 db egész csirke szépen szét darabólva
1 kg krumpli
3 db nagy sárgarépa
3 db nagy hagyma
1 egész fej fokhagyma
ha van otthon paradicsom, nyáron 4 db nagyobb darab így télen azokat
szoktam bele dobni amiket már reggelire nem ennénk meg
1 ág kakukkfű
1 ek köménymag egész
szoktam még beletenni karfiolt, padlizsánt, szóval mindenféle zöldséget.
Hát a recept csak annyi,hogy a csirkét feldarabolom, a zöldségeket pucolom és azokat is darabolóm , majd a tepsibe dobóm őket, sózom, nyakon öntöm egy pici olajjal úgy kb
1-2 evőkanállal . A sütőt előmelegítem 200 fokra betolom és kiszámolom mennyi ideig süssem 50dkg-ként ,20 perc + 20 perc így lett nálam 80 perc,
majd félidőbe átforgatom egy kicsit, ha szép piros és a csirke porhanyós késznek nyilvánítom,
és salátával tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Nagyon kis guszta lett :))
Fúúúú, sztrapacskát imádom, de rég ettem...
Látom, van a kertben kakukkfű is :))
Majorannát is szoktam az ilyenekre szórni, jó sokat.
Ezt még a fagyok előtt szedtem :) Na majorannám meg elfogyott, és elfelejtettem venni:( de én is azzal imádom, meg tárkonnyal.
Még jó, hogy most megyek vacsorázni,különben most feltéphetném a hűtőt....:)
Jó étvágyat Szepy!!!:))))
Nagyon-nagyon guszta!:-))
Díjat adtam Neked,mert olyan kreatív vagy!:-))
Köszi Andi!!
Szerintem készen is guszta..A sztrapacskával is beletetted a bogarat a fülembe:))
Benézel???:)
http://zamatesillat.blogspot.com/2010/01/kreativ-blogger-dij.html
Trinty!
Megyek!!!
KÖszönöm szépen:))!!!
Nézz be hozzám is :)))))
Megjegyzés küldése