2009. december 7., hétfő

Nagyi karaj



Ezt a karajt a nagyikám csinálta . Személyes kedvencem :) Igazán nem nagy valami, és még nem is korszerű . Csak nekem olyan lélek melengető :)) Már a lányaim is szeretik. Azt hiszem annak idején a nagyi azért csinálta így, mert nem kapott jó minőségű húst.
Szóval a recept csak annyi, hogy a karajt kiverjük, sózzuk és lisztben majd tojásban forgatjuk, vagy is párizsiasan kisütjük, nem kell sokáig csak annyi időre tesszük a forró olajba, hogy szép színű legyen. Közben egy nagyobb lábasban pici olajon, vagy zsíron pirospaprikát futtatunk , vigyázat ne hogy meg égjen, hozzá öntünk kb 1 dl vízet. Gyöngyöztetjük, és amikor a hús kisült áttesszük a gyöngyöző lébe, lefedjük. Így rakosgatjuk bele a többi kisült húst . Átforgatjuk a szeleteket, hogy minden hol érje a lé, vigyázzunk a panírra , hogy ne jöjjön le a húsról, és úgy kb 20 percig pároljuk a szeleteket. Mi krumplipürével szoktuk enni.
Bár a képen éppen sütőtök pürét készítettem hozzá:))

5 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Nagyon jó,hogy felraktad,nagyon guszta!:-))
Amikor elkezdtem háztartást vezetni,mit magyaráztam az unokatesómnak,hogy milyen húsreceptjére gondolok.Nem gondolta,hogy ennyire (őszerinte)egyszerűt nem tudok,pedig de...Szóval ez egy nagyon jó kis recept,egy kezdőnek hatalmas segítség!:-)))

L.Krisztina írta...

Köszi:)
Tényleg az és lehet, hogy csak az emlékek miatt, de én imádom:))))

szepyke írta...

Meg akartam kérdezni, hogy az meg milyen krumpli, mert milyen szép a színe... Erre kiderül, hogy az bizony nem az. Én most nagyon ennék egy ilyet, mert ma szinte semmit nem ettem!:)

trinity írta...

Na, ezt bizony nem ismertem így...Köszi, hogy feltetted!!

L.Krisztina írta...

Szepyke!
Akkoor küldöm:))
Trinity!
Én köszönöm, hogy elolvastad:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails