2009. december 10., csütörtök

Na ki az erősebb??



Fotó a medvét megkergető macskáról

Az amerikai New Jersey állam West Milford településének egyik kertjében egy feketemedve a fára menekült a ház harcias macskája elől.


A kertbe tévedt feketemedvét a hétkilós nőstény macska tizenöt percig tartotta sakkban. Miután a medve a fáról leszökött, a karom nélküli (!) nőstény a szomszéd kert egyik fájára kergette fel. Végül a félénk birtokháborító csak akkor szabadult, amikor a macska tulajdonosa berendelte kedvencét a házba.


A macskákkal ellentétben a medvék nem védik territóriumukat a betolakodók elől, és hatalmas területeket barangolnak be.

Egy kifejlett feketemedve tömege 90–270 kilogramm, magassága pedig elérheti az 1,8 métert is. Étlapjukon főleg gyümölcs, méz, rovarok szerepelnek, de időnként jávorszarvas-borjakat is leteríthetnek.

Fotó: NationalGeographic.com

6 megjegyzés:

Ildikó írta...

Idetaláltam hozzád, remélhetőleg rendszeres olvasód leszek. :)
Ez szerintem a mi cicónktól is kitelne... :). Néha képes úgy viselkedni, mint egy oroszlán.

L.Krisztina írta...

Indigó!
Köszönöm, hogy idetaláltál:)!!!
Ami cicánknak is nagy az egoja!

szepyke írta...

Jah, kérem, minden állat olyan, mint a gazdája... Láttad az én kutyámról múlkor azt a kanapén háton fekvős képet??? Az akár én is lehettem volna...:)))

L.Krisztina írta...

Na akkor már tudom mért olyan lusta a mi macskánk:))))))

nelly írta...

Nekem csak kutyusom van sajnos, pedig én nagy állatbarát vagyok, macskaimádó is. De ez a keverék vadász ebem mindenre vadászik, ami mozog, és amíg el nem küldi az örök vadászmezőkre az ellenfelet, addig nem nyugszik. És ebbe a tevékenységbe beletartozik a cicusok üldözése, elfogása is. Nem tudnám elviselni, ha egy általam befogadott macsekot is elpáholna, és ne is mondjam tovább. Így aztán csak messziről imádom 4 éve őket, közelről pedig a drága kutyusom. A múltkor nekem is úgy kellett egy cicust leimádkozni a fáról, mert véletlenül idetévedt, és Bumikám felüldözte a fára. Szerencsére épségben lejött, és elmenekült. Bumi addig kikötve várta az esemény jóra fordulását. DDDD

L.Krisztina írta...

Hál istennek a mi kutyusaink, csak a postát szeretnék szétszedni, de őt állandóan, a cicánkat nem bántják, még játszani is szoktak:) furcsa amikor azok a közel 60 kg-os kutyák a 3kg cicákkal szórakoznak:)))
Viszont akkor hozzátok sem tudnak csak úgy besétálni, akit nem láttok szívesen:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails