2009. december 9., szerda

Kacsapástétom





Volt már veletek olyan hogy valami szinte mindenhol előbukkan ez a pástétom ilyen volt.
Láttam az elmúlt héten a tv-ben, újságban, közértben , és a szakácskönyvembe raktam egy receptet amit csak találomra betettem egy oldalra, és pont ennek az ételnek volt ott a képe.
Hát ha már állandóan összefutunk gondoltam akkor megcsinálom.Azt sem tudtam , hogy ennek az eljárásnak amit már évek óta használok nagyon szép neve van konfitálássnak hívják. A szomszédomtól kaptunk egy kacsát, le volt fagyasztva , de a temérdek gyümölcstől így egészben nem fért be a mélyhűtőbe , tehát kénytelen voltam felolvasztani, de akkor meg már nem fagyaszthatom újra vissza, így nekiálltam elkészíteni, igazság az hogy eddig is mindig így sütöttem a kacsát, csak soha nem maradt belőle amit így zsírral eltudtam volna rakni. De most csodák csodája maradt,
Tehát a recept ami rendkívül egyszerű
  • A kacsa mellét, vagy combját megmossuk, majd jó alaposan bedörzsöljük sóval.
  • Tepsibe tesszük, a bőrével lefele.
  • És itt saját ízlésünk szerint fűszerezzük Pl: tehetünk bele narancs héját, konyakot, tárkonyt, kakukkfűvet , koriandert, szóval itt saját ízlésünkre van bízva az ízesítés.
  • Lefedjük alufóliával, és 180 fokon kb 4 órán keresztül pároljuk a kacsát.
  • Ha az idő letelt megnézzük, hogy elég omlós lett-e a húsunk, ha nem mehet vissza még egy kis időre.
  • Ha késznek nyilvánítottuk akkor lehűtjük, a húst nagyon apró darabokra tépkedjük, esetleg késes robotgéppel aprítjuk, a zsírt leszűrjük és a húsra öntjük, betesszük a hűtőbe és ha szépen megdermedt finom puha kenyérre kenve tálaljuk. Állítólag hetekig eláll a hűtőbe , szerintem náluk csak egy hete lesz .
Kitűnően lehet vele helyettesíteni a boti felvágottakat, és tuti nincs benne semmilyen E . Ezeken a nyirkos reggeleken forró teával príma kis reggeli.

5 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Krisztina!
Gyere át egy sütire:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/12/vendegvaro-delutan.html

lekvároskukta írta...

Ez tényleg nagyon finom! Igaz csak 1-2 falat csúszik le, de az nagyon jól tud esni.

duende írta...

Hmmmmmmmm :))))

szepyke írta...

Nem szeretem a kacsát, valamiért nem bírom a szagát. A libából is csak a máját szeretem, nah, de azt naaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon!:))

L.Krisztina írta...

Renata megyek!
Lekvároskukta! Így igaz !
Duende! Köszi!
Szepy! mondtam hogy van ízlésed!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails