2009. december 3., csütörtök

Bonbon próbálkozásaim


Most csináltam először bonbonokat, hát mit mondjak nem nagyon biztatom magam, hogy ez valaha is sikerülni, fog. Most narancszseléssel próbálkoztam. A tapasztalatom most az hogy több zselatint kéne beletennem mert nem dermedt meg úgy ahogy szerettem volna, így betettem a fagyasztóba. Maga a zselé nagyon finom lett, amit nem töltöttem a csokikba azt szépen bekanalaztuk.
Most 4 db narancsot kifacsartam és összekevertem zselatin porral. A csokit na ez nem a reklám helye de én Lidlben szoktam venni nagyon finom 56, 80 75 % -os csokoládékat meglepően jó áron. Na szóval a csokikat felolvasztom, és cseppentettem bele egy kk narancs olajat. Kikentem a formákat a folyékony csokival majd be a hűtőbe, 30 perc múlva megismételtem az egészet.
A második réteg száradása után beletettem a zselét, és most ment a jegesbe szintén 30 percre.
Amikor ez is letelt akkor befedtem még egy csoki réteggel és most a sima hűtőbe ment. 1 óra múlva kivettem és szépen kinyomkodtam, csak amikor leakartam szedni a felesleget volt sajnos olyan ami elrepedt. Igen ezen is van még mit dolgoznom:))) De még nem adom fel :)))

16 megjegyzés:

lekvároskukta írta...

Uhhh, ügyes vagy és türelmes :))
Még én sem próbálkoztam bonbon-nal, de már nagyon érik a dolog :)

Ági, aki főz írta...

Innen úgy tűnik, hogy nagyon jók lettek! A narancsos csoki jó dolog.

nelly írta...

Nagyon ügyi vagy! Nekem teccik! A formát honnan vetted hozzá? Mert szerintem is jól néznek ki!!!!

Süti Bazár írta...

Én is szoktam venni a Lidlben magas kakaótartalmú csokit, szeretem is használni. De az én tapasztalatom az, hogy erre a célra jobban működik a 30 %-os. Rugalmasabb, zsírosabb, nem repedezik/törik annyira. De a fotók alapján szerintem jól sikerültek, ügyes vagy! :))

Ági írta...

Ezek csuda-csuda szépek!

L.Krisztina írta...

Lekvároskukta!
Köszi! Nem kell hozzá nagy türelem , csak jó lámpa mert barna a forma és nem látszott, hogy hol van bekenve és hol nincs:))
Ági!
Én is imádom a narancsos csokit, ezért próbálkoztam ezzel, csak több zselatin kell bele:(
még dolgozom vel:)
Nelly!
Az Árkádban van egy üzlet a Butlers ott vettem
Yasmine!
Igazad van legközelebb én is a 30%-ossal fogok próbálkozni, mert volt olyan csoki ami berepedt.
Csak ezeknek úgy szeretem az ízét:))
Ágianyu!
Köszi! A savanykás narancs és a keserücsoki jó találkozás volt:))

Andi/cuki írta...

Ki kell próbáljam,nagyon szuper,a fiúk szeretik a zseléset!:-))
Díj vár nálam:-))

L.Krisztina írta...

Andi!
Csak a csoki ne legyen nagyon meleg , mert én itt poruljártam:(
Köszönöm:))) Mindjárt megyek:))))))

trinity írta...

Nagyon szépek lettek szerintem is!!! Ami meg elrepedt, az nem látszik:)) Nem túl korán vetted ki??

L.Krisztina írta...

Trinity!
Köszi! Elképzelhető! Ami meg nagyon elrepedt azt meg eltüntette a párom, szó nélkül!:)Pont akkor ért haza amikor épp szedegettem ki a csokikat:)))
Következőnél változtatok a csoki minőségén, és később szedem ki a formából:)
Majd beszámolok, hogy sikerült:)))

szepyke írta...

Kit érdekel, hogy bereped, abból látszik, hogy nem egy gépsor csinálta. Az én bejglimet nem lehet kiszedni a tepsiből, abban kell szeletelni, mert annyi töltelék van benne, hogy a tészta szinte nem is látszik. De kit érdekel, a tepsiből kanállal is kiennénk...:))) Gyönyörűek lettek!

L.Krisztina írta...

Szepy!
Köszönöm ! Ez olyan mint a sütik sarka meg széle senki nem rakja ki a tálcára , de mindenki azt keresi:))))

Gesztenye receptjei írta...

Krisztina!
Szerintem is szépek lettek.
A csoki olvasztásnál vigyázni kell, hogy 41 fok fölé ne menjen, mert akkor matt lesz.
ÉN úgy nyomom ki alulról a bonbonokat. Én mindig 70-85 %-os csokit használok, mert az a jó, amikor roppanik, olyan igazi csoki lesz.
a szilikon alját és oldalát nem szabad vékonyan kikenni, mert akkor eltörik.
Én imádom készíteni.
Most karácsonyos formát vettem külföldön, alig várom, hogy kipróbáljam.
További sok sikert hozzá!

L.Krisztina írta...

Gesztenye!
Köszönöm! a sok jó tippet ! :) Szerintem akkor túl vékonyan kentem ki mert volt olyan amelyik eltőrt.
A Tchiboban vettem elektromos csoki fonduet és most abban olvasztottam meg a csokikat. A fényességgel nem volt baj , csak a zselé nem akart kocsonyásodni. Az a karácsonyfás nagyon jólhangzik .Nagyon jó volt készíteni:)))))))A kifordításnál paráztam rendesen, de miután volt olyan ami szépen kijött így megjött az önbizalmam, Köszönöm mégegyszer a biztatást:)))))))Jó készülödést neked is!!!!!!!!

nelly írta...

Krisztina! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik városban van ez az Árkád? Budapesten? Vagy vidéken? Nálunk Szegeden nincs. Még. Sajnos. De már bontják a helyét. Aztán majd építenek egyet. Addig pedig várok.

L.Krisztina írta...

Jaj bocsi Budapesten van ! De bunkó vagyok irulok pirulok:) !http://butlers.hu oldalon van webáruházuk is:) A csoki forma a konyhai eszközök : konyhai kiegészítők,segédeszközök menüpont alatt a 2. oldalon van :) remélem így már tudtam segíteni:)) Tényleg ne haragudj.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails