2009. november 30., hétfő

Tornyos torta


Nagy az én bűnöm tegnap recept nélkül tettetem fel a torta képét, hát most jöjjön a recept.
A hozzávalók:A piskóta tortához
  • 6 db tojás
  • 200 g liszt
  • 180 g cukor
  • csipet só
  • 1/4 vanília kikapart belseje
  • 1 kk sütőpor
A tojásokat egészben a keverőtálba teszem hozzáadom a cukrot is és nagy sebességgel habosra keverem, kb 3-4 percig, a lisztet és a sót, meg a sütőport összekeverem és apránként a tojáshoz keverem. Ez a mennyiség egy 26 cm-es formához elég. A sütőt 180 fokra melegítem, és 40-45 percig sütöm, vigyázat a sütő ajtaját 25 percig nem nyitogatjuk! A forma alját kibéleljük a sütőpappírral , vagy kivajazzuk, de csak az alját, az oldalát nem szabad, így a torta nem fog kipúposodni. Ha kész a torta rácsra tesszük és kihűtjük.
A krémek:
Hozzávalók:Csokis krém:
  • 3 db tojás
  • 250 g puha vaj
  • 100 g olvasztott, és lehűtött csokoládé
  • 150 g cukor / de ez ízlés szerint változhat /
  • 2 ek kakaó
Vízgőz fölött a tojásokat, és a cukor felét habosra keverjük, amíg krémesen sűrű lesz, levesszük és hagyjuk kihűlni, addig a vajat a cukor másik felével szintén nagyon habosra keverjük, szinte kifehéredjen, bele dolgozzuk a kakaót, és a felolvasztott, és lehűtött csokit . Amikor a tojás is kihűlt a vajas krémhez adjuk felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Epres krém : Az előbbi krémet csak úgy változtatjuk, meg, hogy a kakaót és csokit
kivesszük és a helyére kb 20 dkg epret össze pépesítünk, és ezt először a
tojásos krémbe keverjük, majd utána a vajasba. Ezt is a hűtőbe tesszük.
Tortákhoz szeretem ezt a krémet használni, mert mindennel lehet ízesíteni, és akkor a színe is
változik:)))

A tortát boríthatjuk marcipánnal, vagy cukormasszával. A tornyokat előző este készítjük el, hogy kitudjon száradni, és megálljon a saját lábán. Kinyújtjuk a marcipánt, kb 3mm vastagra
és 14 x 16 cm-re nyújtjuk porcukros deszkán . Hát ezzel kellet volna kezdenem ne dobjuk ki a konyhai pappírtörlők
hengerét, mert erre tekerjük fel a marcipán lapunkat . Befedjük folpackkal és így felhajtjuk rá a marcipánt. Az illesztésnél összenyomkodjuk , 1 éjszakára száradni rakjuk őket.
Reggel kihúzogatjuk a hengerek belsejét hogy itt is száradhasson.
A tornyok rögzítését a mézeskalácsoknál használt cukor masszával végezzük.
A tortát összeállítjuk befedjük a marcipánnal a tornyokat felállítjuk a fagyitölcséreket , bekenjük a cukormasszával és különböző tortadíszekkel szórjuk meg, vagy ételfestékkel befestjük őket.
A díszítést saját fantánziánk szerint végezzük:))

5 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Ez igen!!!!!
Fantasztikus a torta.
Nagyon tetszik!!!

szepyke írta...

Én is 3 éves akarok lenni!:)))

L.Krisztina írta...

DebiGabi!
Köszi!
Szepyke!
Oké!:))))))

Andi/cuki írta...

Nem küldtem el már a kommentet?
Szóval nem volt ám az nagy bűn,csakhát kiváncsi az ember(lánya)Köszi!
Szuperfinom is lehetett,nemcsak csodaszép!:-))

L.Krisztina írta...

DE küldtél:)))
Igazad volt! Recept nélkül nem jó:)))
Köszi ismét::))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails