2010. február 1., hétfő
Ketchupos hús
Ezt a receptet jó pár éve láttam Stahl Judit műsorában. Aztán megkaptam a sárga könyvét és abban is benne volt. Nagyon szeretjük mert viszonylag nem egy bonyolult étel , és nagyon jó vendég váró kaja , mert előre elkészíthető így a vendégeket finom illattal és étellel tudjuk várni őket. Krumplipürével, vagy csak simán salátával is remek és nagyon laktató étel. Tipikus téli kaja nem is szeretem nyáron készíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 30 dkg angolszalonna
- 30 dkg parasztkolbász
- 30 dkg füstöltsajt
- 2 fej lilahagyma
- 5 dl tejszín
- 3 ek ketchup
só, bors
Elkészítés :
A karajt szeletelem, majd kiklopfolom, sózóm borsozom.
Egy jénai,vagy agyagedénynek az alját kibélelem az angolszalonnával,
utána ráteszem a karajt erre a hagymát, majd a kolbászt. Ezt a
rétegezést addig folytatom amíg el nem fogynak a hozzávalók:)
A tejszínt összekeverem a ketchuppel, és a húsra öntöm, majd megszórom
a sajttal. 200 fokos sütőben először letakarva 30 percig sütöm
majd leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm.
Már sokszor mondtam, hogy nem szeretem a ketchupot , kivétel ez az egy étel.
Azért a pirosabb részekért komoly harc folyt a családon belül:)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Ez nálunk is nagyon menő :-))) Én meg sok-sok-sok évvel előtte a Juli Suliban láttam a receptet :-DDD
Van annak már vagy 15-16 éve... Jesszusom :-)
Juli suliban, aztán a Stahl könyvben... Meg vagyok lepve!:)))
Azt viszont elhiszem, hogy finom, és milyen jól néz ki a teteje!:)
Chef Viki!
Annak idején én is néztem a Juli Sulit, de valahogy akkor nekem ez kimaradt:)
Csak 15-16 ?:D
Szepy!
Tudom hogy nem egészséges az égett kaja , de egyszerűen imádom :DD A sült sajtért, tejfölért oda vagyok:) Mikor nagyon megkívánom olyat szoktam csinálni, hogy a tejfölt összekeverem sajttal és sütőpappíra halmozom majd be a sütőbe,jó ropógsra sütőm , hát az valami mennyei volt,
Ezt eddig nem ismertem, de jól néz ki ;-)
Hasonló receptem van, de ez komplettebb! Mentettem-köszi!! ( Jó az a pirult rész- az a legfinomabb!!)
Jól hangzik ez a recept, nem ismertem! Recept mentve, köszi!
Nem hallotta még erről a receptről, de nagyon tetszik. Ki lesz próbálva.
Ami!
Mi nagyon szeretjük, még én is pedig én nem rajongok a ketchupért.
Ottis!
Majd mesélj hogy ízlett!
Trinity!
Én mindig az égetett részt eszem :)))
Nóri!
Próbáld ki és majd te is mesélj hogy ízlett:))
Megjegyzés küldése