2010. február 6., szombat

90 perces zsemlék



Elég régóta sütögetem ezeket a zsemlécskéket, és mondhatom mi nagyon szeretjük valamikor régen Mademoiselle blogjában olvastam először róla . Éppen nem dagasztottam be a Dnk- kenyeremet, és belém hasított a tudat nincs itthon semmi kenyérféleség. Már kiírtam a receptet egy könyvecskébe így gyorsan bedagasztottam az-az csak összekevertem mint a DNK kenyeret a különbség csak annyi, hogy ennek elég 90 perc és utána mehet is be gyorsan a sütőbe, hasonló héjat és belsőt kapunk mint a másik kenyérnél . Érdemes volt kipróbálnom.
Hozzávalók: - 750 g liszt bl-80-as
- 1 ek szárított élesztő
- 2,5 tk só
- 500 ml víz
- 100 ml tej/ joghurt, kefir /
- 1 ek méz
Elkészítése:
Összekeverni előbb száraz anyagokat, majd a folyékonyakat, és utána a kettőt
is összekeverem. 90 percig 30 fokon kelesztem. Majd 240 fokra előmelegítem
a sütőt, az aljába egy tálkába vizet teszek.A ragacsos tésztából lisztes
kézzel zsemle nagyságú darabokat tépkedek, és minden darabot 2szer hajtogatom
és a sütőpappírral bélelt tepsibe teszem. Nekem kb 9 db szokott lenni, de ez
a zsemle nagyságától változó. 20 percig sütöm, majd rácsra teszem és megvárom
hogy kihűljön. Na ez nem mindig sikerül. :DD

17 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hát ez állati jó!

Az a ropogós héj... Uramatyám... Hozok hozzá kicsike kolbászzsírt :-))

Andi/cuki írta...

Nagyon ügyes vagy,nagyon szépséges!:-))

Süti Bazár írta...

Gyönyörűek, tényleg. Én is kipróbálom valamikor, annyira guszták a fotókon :))

L.Krisztina írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
L.Krisztina írta...

Viki!
Köszi! Gyere van itthon friss retek, zsenge újhagyma, szóval várunk, és ha elfogyna még ide érsz ripsz ropsz sütünk még egy adagot:D!!!
Andi!
Köszi!!! És még finomak is !!!
Yasmine!
Nagyon szeretem ezt a receptet, mindig olyan jó ropogós , és nem lehet érezni, hogy sok benne az élesztő!

lekvároskukta írta...

Júúúj, ez nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni én is!!!
Gondolom, lehet keverni a liszteket, ugye?

L.Krisztina írta...

Nóra !
Szia persze, én is szoktam, de a fehér liszt legyen a több:))

szepyke írta...

Ok. Ideértem. Ha most azt mondod, hogy már nincs...
Pedig hoztam hozzá avókádókrémet is. Meg egy kis körözöttet...:)
A látvány magáért beszél!:)

L.Krisztina írta...

Már vártalak !!:D félre tettem neked! :D
Gyere! A kinti látványról is gondoskodtam :)))

trinity írta...

Micsoda szép, rusztikusak! Csábító így reggel korán:)))

Felhőlány írta...

Gyönyörű szép lett! :) Ki fogom próbálni ezt a 90 perceset is, mert néha nagyon türelmetlen tudok lenni.... (én a hosszú kelesztésű DNK-t szoktam készíteni)

L.Krisztina írta...

Trinity!
Köszi!
Felhőlány!
Köszi!! Szeretem ezeket az egyszerű kenyereket , még mindig jobbak mint a bolti!!!

szepyke írta...

Nah, igen.. A látvány mostanában fergteges!:)

duende írta...

Áááá.... köszi szépen, ezt is meg fogom sütni! Elképesztően guszta! :)

L.Krisztina írta...

Szepy!
És a madár csivitelés hát sajnálom, hogy nem tudok hangot feltölteni:)))
Duende!
Ízben nagyon hasonlít! milyen 2 nap múlva arról nem tudok beszámolni, mert ez a 9db 1 nap alatt elszokott fogyni:)

Ami írta...

Gyönyörűek lettek a zsemlék! :)

L.Krisztina írta...

Ami !
Köszi:))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails