2009. december 3., csütörtök
Bonbon próbálkozásaim
Most csináltam először bonbonokat, hát mit mondjak nem nagyon biztatom magam, hogy ez valaha is sikerülni, fog. Most narancszseléssel próbálkoztam. A tapasztalatom most az hogy több zselatint kéne beletennem mert nem dermedt meg úgy ahogy szerettem volna, így betettem a fagyasztóba. Maga a zselé nagyon finom lett, amit nem töltöttem a csokikba azt szépen bekanalaztuk.
Most 4 db narancsot kifacsartam és összekevertem zselatin porral. A csokit na ez nem a reklám helye de én Lidlben szoktam venni nagyon finom 56, 80 75 % -os csokoládékat meglepően jó áron. Na szóval a csokikat felolvasztom, és cseppentettem bele egy kk narancs olajat. Kikentem a formákat a folyékony csokival majd be a hűtőbe, 30 perc múlva megismételtem az egészet.
A második réteg száradása után beletettem a zselét, és most ment a jegesbe szintén 30 percre.
Amikor ez is letelt akkor befedtem még egy csoki réteggel és most a sima hűtőbe ment. 1 óra múlva kivettem és szépen kinyomkodtam, csak amikor leakartam szedni a felesleget volt sajnos olyan ami elrepedt. Igen ezen is van még mit dolgoznom:))) De még nem adom fel :)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
16 megjegyzés:
Uhhh, ügyes vagy és türelmes :))
Még én sem próbálkoztam bonbon-nal, de már nagyon érik a dolog :)
Innen úgy tűnik, hogy nagyon jók lettek! A narancsos csoki jó dolog.
Nagyon ügyi vagy! Nekem teccik! A formát honnan vetted hozzá? Mert szerintem is jól néznek ki!!!!
Én is szoktam venni a Lidlben magas kakaótartalmú csokit, szeretem is használni. De az én tapasztalatom az, hogy erre a célra jobban működik a 30 %-os. Rugalmasabb, zsírosabb, nem repedezik/törik annyira. De a fotók alapján szerintem jól sikerültek, ügyes vagy! :))
Ezek csuda-csuda szépek!
Lekvároskukta!
Köszi! Nem kell hozzá nagy türelem , csak jó lámpa mert barna a forma és nem látszott, hogy hol van bekenve és hol nincs:))
Ági!
Én is imádom a narancsos csokit, ezért próbálkoztam ezzel, csak több zselatin kell bele:(
még dolgozom vel:)
Nelly!
Az Árkádban van egy üzlet a Butlers ott vettem
Yasmine!
Igazad van legközelebb én is a 30%-ossal fogok próbálkozni, mert volt olyan csoki ami berepedt.
Csak ezeknek úgy szeretem az ízét:))
Ágianyu!
Köszi! A savanykás narancs és a keserücsoki jó találkozás volt:))
Ki kell próbáljam,nagyon szuper,a fiúk szeretik a zseléset!:-))
Díj vár nálam:-))
Andi!
Csak a csoki ne legyen nagyon meleg , mert én itt poruljártam:(
Köszönöm:))) Mindjárt megyek:))))))
Nagyon szépek lettek szerintem is!!! Ami meg elrepedt, az nem látszik:)) Nem túl korán vetted ki??
Trinity!
Köszi! Elképzelhető! Ami meg nagyon elrepedt azt meg eltüntette a párom, szó nélkül!:)Pont akkor ért haza amikor épp szedegettem ki a csokikat:)))
Következőnél változtatok a csoki minőségén, és később szedem ki a formából:)
Majd beszámolok, hogy sikerült:)))
Kit érdekel, hogy bereped, abból látszik, hogy nem egy gépsor csinálta. Az én bejglimet nem lehet kiszedni a tepsiből, abban kell szeletelni, mert annyi töltelék van benne, hogy a tészta szinte nem is látszik. De kit érdekel, a tepsiből kanállal is kiennénk...:))) Gyönyörűek lettek!
Szepy!
Köszönöm ! Ez olyan mint a sütik sarka meg széle senki nem rakja ki a tálcára , de mindenki azt keresi:))))
Krisztina!
Szerintem is szépek lettek.
A csoki olvasztásnál vigyázni kell, hogy 41 fok fölé ne menjen, mert akkor matt lesz.
ÉN úgy nyomom ki alulról a bonbonokat. Én mindig 70-85 %-os csokit használok, mert az a jó, amikor roppanik, olyan igazi csoki lesz.
a szilikon alját és oldalát nem szabad vékonyan kikenni, mert akkor eltörik.
Én imádom készíteni.
Most karácsonyos formát vettem külföldön, alig várom, hogy kipróbáljam.
További sok sikert hozzá!
Gesztenye!
Köszönöm! a sok jó tippet ! :) Szerintem akkor túl vékonyan kentem ki mert volt olyan amelyik eltőrt.
A Tchiboban vettem elektromos csoki fonduet és most abban olvasztottam meg a csokikat. A fényességgel nem volt baj , csak a zselé nem akart kocsonyásodni. Az a karácsonyfás nagyon jólhangzik .Nagyon jó volt készíteni:)))))))A kifordításnál paráztam rendesen, de miután volt olyan ami szépen kijött így megjött az önbizalmam, Köszönöm mégegyszer a biztatást:)))))))Jó készülödést neked is!!!!!!!!
Krisztina! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik városban van ez az Árkád? Budapesten? Vagy vidéken? Nálunk Szegeden nincs. Még. Sajnos. De már bontják a helyét. Aztán majd építenek egyet. Addig pedig várok.
Jaj bocsi Budapesten van ! De bunkó vagyok irulok pirulok:) !http://butlers.hu oldalon van webáruházuk is:) A csoki forma a konyhai eszközök : konyhai kiegészítők,segédeszközök menüpont alatt a 2. oldalon van :) remélem így már tudtam segíteni:)) Tényleg ne haragudj.
Megjegyzés küldése