Hát kérem szépen ez a krémesek krémese !!!!!
Elkészítettem Litauszki Zsolt receptje alapján és valami fantasztikus lett.
A tésztája is nagyon finom volt, de én nem nyújtottam ki olyan vékonyra, a következő alkalommal megpróbálom. Akinek van ideje és sok, sok tojása és egy hadsereget vár vendégségbe az bátran készítse el ezt a nagyon finom édességet. A krémesre itt találtam. A receptre pedig itt
A recepten semmit nem változtattam , de ha csak magunknak készítem megpróbálom a feléből elkészíteni a krémest.
Mindent úgy csináltam ahogy a receptben meg van adva kivéve hogy nekem nem volt hőmérőm, így a krémet csak érzésre főztem ahogy a többi tojásos krémnél szoktam, hogy olyan legyen mintha puding lenne. A sütőmön a hőmérsékletet 5 fokonként lehet beállítani, így 163 fok helyett 165 fokon sütöttem. A tésztát pedig én kb 5 mm vastagra nyújtottam ha tudjuk akkor nyújtsuk vékonyabbra, bár mindenkinek ízlett, hogy a tészta vastag volt.
A tésztát amikor megkenjük tojással vigyázzunk hogy a tészta szélére ne menjen a tojásból, mert akkor a tészta nem fog szépen levelesedni, mert a tojás összeragasztja.
Imádom a krémest, nagyon guszta
VálaszTörlésÉn is szerettem csak mostanában sokszor csalódtam a krémesekben, ezért próbáltam most azt ki milyen az itthoni krémes .
VálaszTörlés3 féle krémest készítek általában, de ez nagyon tetszik, viszem 4.-nek :)
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésOké !! És köszi hogy benéztél !!!
Litauszki Zsolt krémesének pontos elkészítési módját feltennéd? Tűvé tettem már érte a netet, de csak a hozzávalókig jutottam. Köszi előre is!
VálaszTörlésKedves névtelen ha írsz egy címet elküldöm a receptet.
VálaszTörlésÉn is kérném, mert a megadott linken már törölték :) vicuska.legjobb.receptjei@gmail.com
VálaszTörlésKöszi, puszi
Nagyon szépen köszönöm, meg is jött :)
VálaszTörlésNekem is elkuldened?
VálaszTörléshonkisz.anita@hotmail.com
Véletlenül kitöröltem, kaphatnék repetát? :)
VálaszTörlésSzia! Ezer éve vadászom ezt a receptet, nagyon hálás lennék, ha elküldenéd. zita.szalay123@gmail.com
VálaszTörlés